Як Почистити Пральну Машину | Способи від RDT

Jan 12, 2021

Як і будь-яка техніка пральна машинка потребує чистки✔️ Чим почистити пральну машинку❓ Перевірені методи в нашій статті✔️

2
2 471

Якість води, яка подається в наші будинки по центральному трубопроводу, залишає бажати кращого. Занадто жорстка вода, високий % вмісту хлорки, наявність різних домішок чинять негативний вплив на технічний стан пральної машини. І це не кажучи ще про різні хімічні речовини, з якими контактують основні вузли техніки. Всі перераховані вище фактори сприяють появі накипу – ворога №1 для всіх пральних машин. Поява накипу призводить до погіршення роботи побутової техніки та виходу з ладу основних деталей і вузлів.

Чистка машинки – процес вимушений та необхідний. При виявленні накипу бажано в найкоротші терміни почистити пральну машину та не доводити до крайнощів, інакше дорогого ремонту не уникнути. Також в профілактичних цілях майстри по ремонту пральних машин рекомендують періодично проводити чистку техніки від накипу. Як очистити накип та промити пральну машину? Читайте далі в нашій статті.

Як почистити пральну машину

Перш ніж переходити до очищення машинки, розглянемо чому утворюється накип і які деталі потрібно чистити. Справа в тому, що жорстка вода містить величезну кількість магнієвих та кальцієвих солей, які при нагріванні розпадаються на вуглекислотний газ і тверді мінеральні відкладення, які осідають на стінках баку, барабану і поверхні нагрівального елементу – ТЕНу. Так утворення накипу на ТЕНі призводить до збільшення часу нагрівання води до заданої позначки і перевитрат електроенергії. А бруд та іржа, які містяться у воді, призводять до інтенсивного зносу внутрішніх деталей пральної машини.

Якщо подивитися всередину пральної машини, яка пропрацювала без очищення тривалий час, можна побачитися специфічний наліт, який має тверду кристалічну структуру. Видалити такий наліт вручну практично не можливо, особливо якщо мова йде про пластикові і металеві деталі агрегату, розташованих у важкодоступних місцях.

Треба знати. Найбільша кількість бруду, іржі та інших твердих відкладень проникає в машинку після відключення води в центральному трубопроводі і ремонту.

Розрізняють такі способи і превентивні заходи очищення машинки від накипу:

1. Хімічний. Даний метод використовують для боротьби зі вже утвореним накипом. Для цього застосовують спецзасіб – «антинакипин», який засипається безпосередньо в барабан пральної машини. У складі спеціального засобу міститься кислота, яка розчиняє тверді відкладення, що складаються з кальцію і магнію. Даний варіант очищення машинки від накипу дешевий і ефективний, але має підводні камені. Залишки антинакипіна НЕ вимиються за один раз, тому контакту засобу з білизною не уникнути, що не дуже добре для одягу. Часте використання даного хімічного засобу може призвести до пошкодження гумових ущільнень, через що машинка може потекти.

2. Фізичний. Превентивні заходи, що передбачають попередню очистку води від кальцію і магнію із застосуванням фільтрів- пом’якшувачів (перетворювачів води). Пом’якшувачі ставлять на вході центрального водопроводу в будинок/квартиру або безпосередньо на заливному шлангу. Перетворювачі запобігають появі накипу на ТЕНі та баку машинки за рахунок дії сили магніту, який розщеплює кальцити на іони. Недоліком фізичного очищення є висока вартість пом’якшувача, але зате ви раз і назавжди вирішуєте таку проблему, як чистка пральної машини.

3. Механічний. Для видалення з води від частинок піску та іржі використовують фільтри механічної очистки. За їх допомоги можна попередити появу засмічень в трубах, а також продовжити термін служби пральної машини.

4. Технологічний. Існує залежність: занадто гаряча вода в пральній машині провокує утворення накипу в більшій кількості. Тому багато виробників пральних машин оснащують побутову техніку спеціальними програмами для прання, які передбачають підігрів води до оптимальних 40-50 ° С. Такий метод дозволить уникнути появі накипу, а також заощадити на споживанні електроенергії побутовою технікою.

Для тих, хто хоче заощадити, ідеальним рішенням стане придбання «антинакипіна» або фільтра-пом’якшувача. Додатково рекомендуємо використовувати фільтр механічного очищення для видалення бруду і засмічень. Також під час прання використовуйте помірні режими, при яких вода нагрівається мінімально.

Чим почистити пральну машину

Багато домогосподарок використовують для чищення машинки від накипу спеціальні хімічні препарати, такі як Calgon або аналогічні засоби. Але чи є даний засіб ефективним і нешкідливим? Майстри по ремонту пральних машин рекомендують не використовувати такого роду препарати. Калгон – це звичайний пом’якшувач води. І не більше. Препарат ефективно не захищає ТЕН від виникнення накипу, а при інтенсивному використанні тільки шкодить нагрівальному елементу. Зробити профілактику від появи накипу можна дешевше і ефективніше за допомогою простих підручних засобів.

Чистка пральної машини оцтом

На думку досвідчених майстрів сервісного центру RDT, чистка білим оцтом – простий і ефективний спосіб боротьби з відкладеннями кальцію і магнію. П’ять простих кроків, як почистити пральну машину в домашніх умовах із застосуванням столового оцту:

1. Налити в пралку 300-400 грам оцту, набрати гарячу воду і включити прання без одягу і чистячих засобів на найтриваліший цикл.

2. Через 5-10 хвилин поставити машинку на паузу (60 хвилин) щоб очищуючий оцтовий розчин проник в найвіддаленіші куточки бака ПМ.

3. Зняти пралку з паузи і чекати поки процес прання не закінчиться.

4. Змити залишки оцтового розчину – заново набрати води в бак і запустити прання з коротким циклом.

5. По завершенні, змоченою в розчині оцту ганчіркою, протерти двері машинки зсередини (не забуваємо за ущільнювачі).

Чистка пральної машини лимонною кислотою

Якщо у вас велика сім’я і пральна машинка експлуатується інтенсивно, рекомендується не рідше одного разу на квартал почистити машинку лимонною кислотою. При менш інтенсивному застосуванні побутової техніки – досить однієї процедури на півроку.

Як почистити пральну машинку лимонною кислотою? Вибираємо режим прання «без білизни» при температурі 60 ° С (при більш високих температурах відбуватиметься інтенсивна реакція, руйнування гуми і сілюміневих частин, таких як хрестовина бака, опори бака). У барабан насипаємо 50-100 гр харчової лимонної кислоти. В результаті отримуємо недорогий, але дуже ефективний спосіб очищення машинки від накипу, який не завдає шкоди внутрішнім деталям ПМ. При цьому, лимонна кислота повністю усуває неприємний запас.

Чистка пральної машини засобом від виробника

Багато світових виробників побутової техніки випускають аксесуари і засоби по догляду за пральними машинами. Дані засоби протестовані, перевірені й рекомендовані до використання. Фірмові засоби не шкодять техніці і відповідають всім параметрам безпеки.

Рекомендації по догляду та очищенню ПМ від майстрів сервісного центру «RDT»:

1. Не залишайте надовго випрану білизну в машинці – теплий та вологий одяг провокує появу грибка та цвілі, від яких поширюється неприємний запах.

2. Після кожного прання провітрюйте ПМ для видалення зайвої вологи.

3. Проводьте очистку та профілактику появи накипу за допомогою фірмового засобу антинакипіна. Періодичність – раз в 2-6 місяців.

4. Після кожного прання намагайтеся чистити фільтр, розташований внизу машинки.

5. Не рекомендується нагрівати воду вище 70 °С. При більш високій температурі накип починає кристалізуватися, тому вибирайте відповідні режими прання.

Виникли питання або потрібна чистка пральної машини? Зверніться до майстра сервісного центру RDT і він проконсультує по будь-якому питанню.

Оценка статьи

Залиште Ваш коментар

Ваш Email не будет опубликован

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарів
John
13 Jan, 2021
Полезно
Laura Ponte
13 Jan, 2021
Отличная статья

Вам також сподобається

Dec 03, 2021

Ремонт пральної машини, що потрібно знати про ремонт ➤ Які поломки зазвичай відбуваються зі пралкою ➤ Рекомендації від майстрів ✦ РТД ✦

2
2 645
Nov 11, 2021

Стукає пральна машинка ❓ Як вирішити поширену поломку ✔️ У нашій статті розповідаємо основні причини та усуваємо несправність ✔️

1
8 464
Nov 11, 2021

Що робити, якщо пральна машинка не набирає води ❓ Вирішення проблеми поширеної несправності ✔️ Визначаємо причини та усуваємо ✔️

7
38 418

Дякуємо за Ваш запит!
Ми зателефонуємо Вам найближчим часом!

Залишились питання?
Виклик кур'єра