Мультиварка Редмонд не включається: вирішення проблеми

Oct 26, 2021

Не включається мультиварка Редмонд і як її відремонтувати? ✔️ Розбираємось у нашій статті. ✔️ Поради щодо ремонту від досвідчених майстрів.

1
26 091

Мультиварка Редмонд не включається: вирішення проблеми

Під час чергового приготування їжі Ви раптом виявляєте, що ваша мультиварка Редмонд не вмикається. Які несправності можуть спричинити те, що не працює мультиварка і як полагодити кухонний прилад: розповість майстер сервісного центру «RDT».

Не працює мультиварка через неправильну експлуатацію

Неправильна експлуатація побутової техніки – одна з першочергових причин, на яку потрібно звернути увагу, якщо мультиварка відключилася раніше зазначеного часу або взагалі не включається. Це може бути пов’язано з перевантаженням продуктами чаші мультиварки або встановленням неправильного режиму приготування їжі.

Всі сучасні мультиварки Redmond оснащуються інтелектуальним процесором, що дозволяє стежити за режимом приготування їжі та наявністю необхідної кількості рідини в чаші, щоб їжа не пригорала, через що процес приготування може припинитися. Спробуйте прибрати частину продуктів із чаші, додайте потрібну кількість води та знову увімкніть мультиварку. Також огляньте простір під чашею – можливо, туди потрапила вода чи харчові продукти.

Важливо! При завантаженні інгредієнтів використовуйте мірну склянку, адже надлишок продуктів може призвести до автоматичного вимкнення приладу.

Перед початком використання техніки рекомендується ознайомитись з інструкцією заводу-виробника. Можливо, спрацювала система захисту через неправильне встановлення чаші в мультиварці, тому техніка не вмикається. Про це може свідчити звуковий сигнал.

Щоб вирішити проблему, необхідно провести такі маніпуляції:

1. Витягти вилку з розетки.

2. Відкрити кришку мультиварки.

3. Встановити правильно чашу.

4. Увімкнути програму приготування.

Крім неправильної установки чаші, мультиварка може припинити відповідати на натискання кнопок, оскільки апарат після приготування їжі переходить в режим автоматичної підтримки температури, щоб їжа залишалася теплою. Щоб вимкнути агрегат, необхідно утримувати кілька секунд кнопку “Відміна”. Банальне від’єднання вилки з розетки не допоможе, оскільки мультиварка не скидає програму через вбудовану пам’ять. Якщо після цих простих маніпуляцій мультиварка так і не вмикається, рекомендуємо звернутися до сервісного центру RDT.

Несправності мультиварки Редмонд

Крім неправильної експлуатації, причинами несправності мультиварки Редмонд можуть стати:

Низька напруга чи відсутність електрики у мережі. Банальна відсутність струму в розетці або падіння напруги в мережі – перше, на що потрібно звернути увагу, якщо не вмикається мультиварка Редмонд. Увімкніть світло в кімнаті, якщо воно тьмяне, то можливо причина криється в нестабільній напрузі. При наявності вольтметра, виміряйте напругу мережі, яка не повинна бути нижчою, ніж зазначені параметри в посібнику з експлуатації мультиварки.

Забруднені контакти. Попадання рідин та різних інгредієнтів (сіль, перець, цукор, крупи) всередину приладу через недбале поводження може стати причиною забруднення контактів електроніки та виходу її з ладу. Щоб дістатися електроніки необхідно зняти днище приладу, після чого оглянути всі контакти та електроніку. Якщо потрапляння рідини або продуктів харчування підтвердилося, то, мабуть, доведеться замінити електроніку, якщо чищення не допоможе.

Несправність мікросхем. Мультиварки оснащені двома основними платами: блок живлення та управління. До першої мікросхеми дістатися досить просто, відкрутивши та знявши кришку. А ось мікросхема управління знаходиться глибоко всередині приладу, і щоб до неї дістатися, необхідно майже повністю розібрати мультиварку. Вийнявши мікросхеми, потрібно оглянути їх на наявність:

  • сколів та нальоту;
  • почорнілих резисторів;
  • пошкоджених доріжок;
  • конденсаторів, що здулися.

Зношені елементи плат підлягають заміні, а пошкоджені доріжки відновлюються за допомогою паяльника та встановлення перемичок. Після ремонту відновлені ділянки покриваються спеціальним лаком для захисту мікросхеми від вологи та окиснення. Якщо ви вмієте користуватися паяльником, знаєте, що таке відновлення і лудіння, тоді усунути несправність мікросхеми вам не складе особливих труднощів, в іншому випадку ремонт мультиварки краще довірити фахівцям сервісного центру.

Перегорання термозапобіжника. Запобіжник потрібний для регулювання температури нагрівання мультиварки. Він є терморезистором, який розрахований на нагрівання до конкретної температури (від 139°C – 220°C у різних моделях по-різному). При збільшенні температури запобіжник перегорає, тим самим розмикаючи електричний ланцюг і захищаючи кухонний прилад від згубного перегріву.

Запобіжник перегорає через зняття чаші під час готування або відразу після готування, оскільки нагрівальний елемент при вилученні не передає своє тепло чаші з продуктами, тим самим перегрівається і виводить термозапобіжник з ладу. Також за відсутності щільного прилягання чаші до нагрівального елементу: повітряний зазор та інтенсивна експлуатація мультиварки, особливо в режимі «Смаження», призводить до швидкого перегорання запобіжника. Щоб відновити працездатність мультиварки, потрібно замінити термозапобіжник. Для цього потрібно знати, як розібрати мультиварку, щоб дістатися запобіжника:

1. Розкрутити гвинти, що утримують кришку.

2. Виявити нагрівальний елемент.

3. Визначити провід із запобіжником.

4. Під ізоляцією дроту знайти термозапобіжник.

5. Перекусити кусачками дріт ближче до корпусу мультиварки.

6. Провести заміну та обтиснути новий запобіжник за допомогою плоскогубців.

7. Простіше та правильніше замінити термозапобіжник заводський разом із встановленими проводами. 

Важливо! Не намагайтеся з метою економії ставити саморобний запобіжник, що може призвести до пожежі в квартирі. Заводський запобіжник коштує недорого, тому не ризикуйте.

Якщо ви виявили, що мультиварка скидає програму, цьому може бути кілька пояснень:

1. Забився паровий клапан. Засмічений клапан заважатиме пару виходити, тому пароподібне середовище, що накопичується, може спровокувати перегрів і вимкнення мультиварки. Також особливу увагу необхідно приділити приготування в мультиварках під тиском, на режимі випікання та смаження клапан тиску має бути відкритим.

2. Задано неправильну програму. Для приготування різних страв передбачено певну програму. При виборі некоректної програми мультиварка може вимкнутись через брак води або велику кількість продуктів у чаші.

3. Поява нагару на нагрівальній поверхні. Це може стати причиною недбалого поводження з мультиваркою (попадання води або інгредієнтів повз чашу).

4. Пригоріла чаша. При завантаженні в чашу недостатньо соковитих продуктів, наприклад попередньо обсмаженої картоплі в режимі тушіння, прилад відключиться. Це трапляється через те, що мультиварка в режимі тушіння намагається розігріти картоплю до температури, за якої має виділятися рідина. Інакше у цьому режимі прилад не зможе функціонувати. Так, як цього не відбувається, мультиварка автоматично вмикає захист від перегріву, і прилад переходить на роботу в режимі «Підігрів» або взагалі відключається.

5. Деформація чаші. Це може призвести до перегріву приладу або виходу пари з-під кришки.

Потрібно знати! Категорично забороняється використовувати чашу з іншої моделі мультиварки, оскільки пристрій не розпізнає: чи ємність в приладі встановлена, ​​особливо що стосується приладів з індукційним нагрівальним елементом.

Не горить дисплей на мультиварці

Якщо не горить дисплей на мультиварці, потрібно перевірити підключення вилки приладу до розетки та наявність напруги в мережі. Також можуть послабитись або підгоріти контакти в місці підключення проводів до гнізда мережі та відводів до нагрівального елементу. При виявленні контактів, що послабилися, необхідно їх підтягнути, а підгорілі – зачистити, використовуючи дрібнозернистий наждачний папір.

Як полагодити мультиварку

Ремонт будь-якої побутової техніки починається з діагностики та виявлення причин несправності. Найчастіше поломки мультиварки пов’язані з неправильною експлуатацією та недбалим ставленням користувача. Усі сучасні мультиварки можуть самостійно діагностувати поломку: на дисплеї виводиться код помилки (індекс “Е” + певна цифра). Розшифровка кодів вказується в посібнику користувача. Перш ніж приступати до самостійного ремонту або звертатися до фахівців, уважно вивчіть помилку, яку видає мультиварка. Можливо, проблема дрібна та усувається дуже швидко без спеціальних знань чи інструменту.

Оценка статьи

Залиште Ваш коментар

Ваш Email не будет опубликован

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 коментарів
Асхат
08 Oct, 2022
Здравствуйте. У меня мультиварка вообще не включается. Открыл днище прибора, вроде бы все ок, никаких признаков перегорания. Почистил места соединений от ржавчин.

Вам також сподобається

Дякуємо за Ваш запит!
Ми зателефонуємо Вам найближчим часом!

Залишились питання?
Виклик кур'єра